Kiváló diákokat jutalmazott a kamara
2018. 03. 07., 23:08

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában csütörtökön két olyan diáknak és felkészítő tanáraiknak adott át elismerést Bencsik János országgyűlési képviselő, akik a 2017-es Szakma Sztár fesztiválon a Tatai-medence térségéből dobogós helyen végeztek.

„Ha valaki szereti is amit csinál, abból érték teremtődik. Ezeket a fiatalembereket érdekli is, amit tanulnak és az iskolában töltött időt arra fordították, hogy szakmájukban a legjobbak legyenek” – mondta Bencsik János, a kamara elnöke, dr. Szerencsés László köszöntő szavai után.

Az elismerést elsőként Gelbmann Róbert elektronikai technikus vehette át, aki a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnázium tanulója volt, jelenleg a Budapesti Műszaki egyetem villamosmérnök hallgatója. A versenyre Mozsolics András készítette fel.

Elismerést kapott továbbá Komáromi Richárd infókommunikációs hálózatépítő- és üzemeltető, aki a Tatabányai Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban tanult. Őt Hegedűs Tamás készítette fel.

A tizedik alkalommal megrendezett Szakma Sztár fesztiválon a hagyományokhoz híven együtt rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). A megmérettetésen 2017-ben 5255 diák indult, a második fordulóba 456-an jutottak be, míg az országos döntőbe 224 tanuló érkezett, 102 oktatási intézményt képviselve, a határon túlról is.

Megyénkből 14 tanuló jutott el az elődöntőkig, 8 diák került be az országos döntőbe és öt hallgató szerzett dobogós helyet. Ők a következő szakmákat képviselték: asztalos; gépi forgácsoló; szerszámkészítő; elektronikai technikus; infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető.

Forrás: tatabanya.hu