Farsang Kupa
2015. 02. 22., 20:50

Országos Gasztronómiai Bajnokságot rendezett szombaton a Petrezselyem cukrász dinasztia (a 103 éves nagymama is kilátogatott) Tatán, ahol 138 versenymunka került kiállításra. Fiatal cukrászok, szakácsok, pékek és felszolgálók mutatták be tudásukat a szakma nemzetközi szintű mesterei, és az érdeklődő nagyközönség előtt.

Megmutatták, hogy mitől is lehet még sikeresebb a magyar gasztronómia, mint az egyik legperspektívikusabb, kreatív szolgáltatási ágazat. Minőségi alapanyagból, minőségi tudással, minőségi termék születik, melyhez már csak szíves vendéglátás szükségeltetik, s meg is születhet a világra szóló siker. Ez ösztökélt minket Tiffán Zsolt és Mengyi Roland képviselő társaimmal az elmúlt év őszén, mikor is megalakítottuk az Országgyűlés Bor és Gasztronómiai Albizottságát. – A következő napokban következik még egy-egy galéria a versenyzők készülődéséről, a kiállított munkákról, s a zsűri szorgoskodásáról is.

Forrás: Bencsik János – A Tatai medencéért