24 ÓRA: AZ ELSŐ NYERTES PÁLYÁZAT
2011. 05. 04., 13:20

ÚJ SZÉCHENYI TERV – Irodahelyiségre négymillió forint

Az idén a Széchenyi-pályázatok első nyertese a tatabányai N.C.S. Solutions Pénzügyi és Számviteli Kft. A pályázatot a G&M Pályázatíró és Tanácsadó Kft. írta. A 2011-ben megjelent Új Széchenyi Terv pályázatai közül a N.C.S. Solutions Kft. a Mikrovállalkozások fejlesztése tárgyú pályázatot választotta. Ennek keretében egy irodahelyiséget szerettek volna vásárolni. Jelenlegi tevékenységi körükben kívántak terjeszkedni, ezt a meglévő irodájukban a mostani létszámmal már nem voltak képesek az eddigi magas színvonalon megoldani. Ezzel a beruházással nemcsak a jobb munkafeltételeket tudják biztosítani a vállalkozás számára, hanem a többletfeladatokkal járó munkavégzés miatt két új munkahelyet is teremtenek.

– A pályázatot március 8-án nyújtottunk be. Arról, hogy nyertünk április 6-án szereztünk tudomást, majd április 27-én kaptuk kézhez a Támogatói Okiratot – mondja Nagy Csaba, az N.C.S. ügyvezetője. – Az ingatlanbeszerzéshez mintegy 4 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kap a Kft. Jelenleg négy alkalmazottja van az irodának. Több mint hatvan ügyfelünk van kis társasvállalkozástól a multi cégekig, mint például a tatabányai Bridgestone Kft. vagy a Komáromi Ipari Park, illetve a Győri Ipari Park több cége. Komplex jogi, pénzügyi szolgáltatást, valamint a pályázatokhoz kapcsolódó hitelkérelmekkel kapcsolatban is nyújtunk szakmai segítséget. Fő profilunkba tartozik továbbá a bérszámfejtés, illetve társadalombiztosítási kifizetőhelyi teendők ellátása mintegy 1300 munkavállaló részére.
A nyertes pályázat írója, a G&M Pályázatíró és Tanácsadó Kft. tapasztalatai alapján elmondható, hogy az ilyen típusú pályázat iránt a legnagyobb az érdeklődés megyénkben és országosan egyaránt. 45 százalékos, nem több, mint 4 millió forintos állami támogatásra lehet pályázni gép- és eszközbeszerzésre, infrastukturális és ingatlanberuházásra (építés, vásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés), valamint hardver- és szoftvervásárlásra.
Az érdeklődések és a pályázatírások csaknem 90 százalékát az ilyen pályázatok teszik ki – hangsúlyozza Turai Tibor, a G&M ügyvezetője. – Az eddigi bérelt üzlethelyiségeket veszik meg a bérlők, illetve több vállalkozás – mint a fenti történet is mutatja – bővítést, fejlesztést hajt végre újabb üzlethelyiség vásárlásával, illetve a már meglévő felújításával, korszerűsítésével. Így természetesen több új munkahelyet is teremtenek. Hozzátette: abban egyedi ez a pályázat, hogy kizárólag mikrovállalkozások, egyéni vállalkozók indulhatnak. Nagyon fontos, hogy újonnan alapított cégek is. Most először van lehetőség ingatlanvásárlásra. Egyébként a pályázat egy hét alatt elkészíthető. Lényeges, hogy nincs lehetőség hiánypótlásra, tehát mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni!
Más pályázatokkal is foglalkozunk – folytatja Turai Tibor. – Igen sokan keresik a turisztikai, az épületenergetikai pályázatokat. A hamarosan megjelenő Telephelyfejlesztés és az Ipartelepítés tárgyú pályázatok is valószínűleg nagy sikert fognak aratni.
Telefonon, e-mailben, Skype-on, Facebookon és az iwiw klubon is várja a megkereséseket, az érdeklődőket a pályázatíró cég. Olyan díjmentes szolgáltatásokkal állnak ügyfeleik rendelkezésére, mint a személyes tanácsadás, a személyre szabott pályázatkeresés, a pályázatképesség feltérképezése és a pályázati előminősítés. A pályázatok megírásáért, a pályázati dokumentáció összeállításáért nem kérnek előre szolgáltatási díjat, kizárólag sikerdíjért dolgoznak. Ennek mértéke maximum 8 százalék, ami az elnyert vissza nem térítendő támogatás összegétől függ.