Felújítják a Kodály Zoltán Óvodát
2017. 07. 21., 10:05

A munkálatok érintik a tatabányai épület teljes hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve pótlását is, és a tervek szerint őszre befejeződnek.

Mintegy 68 millió forintból újul meg a Kodály Zoltán Óvoda. A helyszínen Schmidt Csaba polgármester elmondta: tíz pályázatot nyertek középületek energetikai felújítására, így a Kodály-óvoda is. A munkálatok érintik az épület teljes hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, illetve pótlását is. A munkálatok a tervek szerint őszre befejeződnek.

Bencsik János országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy nem véletlenül kerültek a TOP-os pályázatokkal elnyerhető fejlesztések a nemzetgazdasági tárcához: a középületek energetikai fejlesztése azért is fontos, mert ezek révén jelentős megtakarítás érhető el, és az üzemeltetés költségei is csökkenthetők. Dallosné Martin Csilla, az óvoda vezetője kiemelte: örvendetes, hogy a Kodály óvodában is megkezdődhetett a felújítás, és a munkálatok végeztével a 150 kisgyerek kedvezőbb körülmények közé kerül.

Schmidt Csaba első embere azt is elmondta, hogy az önkormányzat három évre előre megtervezte az üzemeltetés költségeit, ám a mostani fejlesztéssel elérhető megtakarítás az intézménynél marad.

Forrás: kemma.hu