Gratulálunk Tata legeredményesebb sportolóinak!
2017. 02. 20., 8:53

Tata Város Önkormányzatának szervezésében 314 sportoló, edző és sportvezető részesült elismerésben az idei tatai Sportdíj-átadón, az új Városi Sportcsarnokban. A díjazottak tavaly Világ és Európa-bajnokságok, illetve országos bajnokságok 1.- 6. helyezettjei, valamint diákolimpiák 1.-3. helyezettjei voltak.

A helyszínen 2016 legeredményesebb sportolói, 19 tatai sportegyesület képviseletében gyűltek össze. Az eseményen a díjazottakat Michl József polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntötte, majd dr. Beró Henrietta alpolgármesterrel és a képviselő-testület megjelent tagjaival átadták a 2017-es év plakettjeit, melyeknek hátoldalán idén az új Városi Sportcsarnok épülete látható.

Michl József a sportcsarnok megépítésével kapcsolatban elmondta:- minden ilyen nagy beruházás természetesen azt a célt szolgálja, hogy a város sporteredményei még jobbak lehessenek, de nem a versenysport erősödése az egyetlen fontos cél hanem az is, hogy bővüljenek a sportolás, a testedzés, az egészséges életmód lehetőségei minden tatai számára. A polgármester külön köszönetet mondott, és elismerő oklevelet adományozott Bencsik Jánosnak, a Tatai Városi Sportcsarnok megvalósításához nyújtott támogatásáért. Az országgyűlési képviselő gratulált a város összefogásához, amely nemcsak érmekben nyilvánul meg, hanem a családok összetartásában is, hiszen a 314 díj azt jelenti, hogy több mint ezer tatai biztosan érintett ebben a közös sikerben.

A díjátadón ugyancsak külön elismerésben részesült a Fiatal Utazók Klubja, amely évek óta megbízhatóan és fáradhatatlanul dolgozva segíti városunk sportrendezvényeit, valamint a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, a szakosztályaiban folyó magas színvonalú szakmai munkáért, és kiemelkedő eredményeiért.

A díjazottak a plakett mellett idén is átvehették azt az összefoglaló kiadványt, amely felsorolja az elmúlt év legeredményesebb sportolóit és edzőiket. A díjátadón közreműködött Jenei Márta, és a Happy Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület.

Gratulálunk a díjazott tatai sportolóknak, és mindenkinek, aki segítette munkájukat 2016-ban!

Forrás: tata.hu