A népszavazásról tartott lakossági fórumot Kubatov Gábor Tatán
2016. 09. 16., 22:09

Lakossági fórumot tartott Tatán az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, a kényszerbetelepítés elleni népszavazás kapcsán.

A lakossági fórumra érkezőket Tata polgármestere, Michl József köszöntötte, aki elmondta: – ez a népszavazás október 2-án, élesen elkülönülve az eddigiektől, abszolút személyes kérdés. Akik úgy jönnek Magyarországra, hogy nem kopogtatnak be, nem köszönnek, nem mondják el kicsodák, mi a céljuk, nem mutatják be a papírjaikat és nem fogadják el, hogy Magyarországon azokat a törvényeket és társadalmi szokásokat vállalják, melyek szerint mi itt élünk, azokra nincs itt szükség. Azok pedig, akik mindezt vállalják, eddig is jöhettek hozzánk. Az október másodikai kérdés lényege az – fogalmazott a városvezető – hogy akarunk-e ilyen Berlin, Brüsszel által visszatoloncolt embereket így fogadni a hazánkban.

Bencsik János országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott: – nehéz kérdésről van szó, mert nehéz különbséget tenni a menekült, és a megélhetési gazdasági bevándorló között, de nekünk ezt meg kell tennünk, s el kell döntenünk, hogy hol van a segítségnyújtási lehetőségeink végső határa. Ebben talán a keresztény tanítás, a szeretet rendje lehet a segítségünkre: mindig azon kell segítenünk azonos élethelyzetben levők közül, akik a szeretet rendje szerint hozzánk közelebb vannak, a családunk, gyermekeink, szomszédaink, a településünkön és az országunkban élők. Tehát ha a megélhetési bevándorlókat vesszük figyelembe, akkor egyértelmű, hogy nekünk a saját családjaink, gyerekeink, városunk és országunk irányába van nagyobb felelősségünk, és elkötelezettségünk- mondta Bencsik János.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a fórum előtt sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire. A politikus beszélt arról, hogy most egyetlen helyes válasz van, ez pedig a nem, és bár pártpolitikusként érkezett Tatára, ez mégsem egy pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti ügy, nemzeti kérdés. A Fidesz alelnöke hozzátette: – Védjük a határokat, úgy ahogyan egyébként az Európai Unió törvényei előírják azt, a törvényes úton járunk, és nem bomlasztunk, hanem jó példát mutatunk az uniónak abban, hogy mit kell helyesen cselekedni ebben a válságos helyzetben. Azért mutatunk jó példát, mert ha valaki tisztában van a számokkal, azzal, hogy hány ember és milyen indokokkal szeretne hozzánk jönni, annak csak ez az egyetlen, nemleges válasza van. Ezeknek a szerencsétlen sorsú embereknek, akiknek a saját kormánya tönkretette a hazáját, elképzelhetetlenül nagy tömegéről beszélünk, sok millió emberről, melynek terhét Európa sem kulturálisan, sem biztonságtechnikailag nem fogja elbírni.

A népszavazáson való részvétel kérdésével kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta: egészen biztos abban, hogy többségében lesznek a nemek, és minél nagyobb többségben lesznek a nemek, s minél magasabb lesz a részvétel, annál hangosabb tudjuk mondani Brüsszelnek azt, hogy köszönjük szépen, de Magyarország ebből a kényszerbetelepítésből nem kér.

A sajtótájékoztatót követően a lakossági fórumon az alelnök hangsúlyozta a részvétel fontosságát, s többek között beszélt arról is, hogy a szavazólapon szereplő kérdésre adott válaszok, az egész problémakör kezelésére jelenthetnek iránymutatást a kormány számára.

Forrás: tata.hu