Stróbl Ferenc rozéja lett Baj Község Bora
2017. 08. 12., 10:54

Stróbl Ferenc rozéját választották Baj Község Borának a napokban megtartott értékelésen. A falu borából a járás többi községe is kaphat kóstolót.

Szerencsére a jó példa is ragadós, mint a tatai képviselő-testület korábbi kezdeményezése, amikor a döntéshozók kiválasztották Tata Borát a helyben élő gazdák legjobb nedűi közül. Ezt néhány évvel ezelőtt tették először, a bajiak viszont néhány napja.

Történt még május végén, hogy a pezsgőgyári borszemlén arany, illetve ezüst minősítést kapott 14 nemes, baji italt jelöletlen kancsókból öntve összevetették a község önkormányzati képviselői, s személyenként felállítottak egy helyezési rangsort. A számok összeadása után az nyert, akinek a legkevesebb pontja volt, mivel a többség az ő borát tartotta a legjobbnak.
Ennek köszönhetően Stróbl Ferenc Rozéja lett első alkalommal Baj Község Bora, míg Stegmayer Ferenc Királyleánykája a második helyre került, Turay István Cabernet Savignonja pedig a harmadikra. A legjobbaknak járó elismeréseket Schunder Tibor, Baj polgármestere adta át a hétvégén, akitől megtudtuk, hogy a falu borát egyedi címkékkel ellátott palackokba töltik, s kapnak belőle a Tatai járáshoz tartozó községek is.

Forrás: kemma.hu