Óriási útjavítás kezdődik az M1-esen
2018. 03. 08., 10:06

Március 12-én gigafelújítás kezdődik az M1-esen, és ez egyáltalán nem túlzás. Térképünkön látszik, hogy a sztráda szinte teljes Komárom-Esztergom megyei szakasza érintett, és itt bizony torlódásokra, dugókra is számíthatunk.

Ahogy arról beszámoltunk, az M1-es autópályán újabb nagy kátyúk és úthibák alakultak ki az elmúlt napokban, ezért több száz métereket kellett lezárni bizonyos szakaszok egyes sávjain. Pécsi Norbert Sándor, a Közút kommunikációs osztályvezetője azt is elmondta a Kemma.hu-nak, hogy pontosan hol dolgoznak a kritikus kátyúhelyzet felszámolásán ezekben a napokban. Jövő héten azonban újabb, igazán monstre útfelújítás kezdődik az M1-esen, méghozzá mindkét irányban.

Mint kiemelték, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén valamennyi lokális burkolatjavítási munkára alkalmas időjárási körülmény mellett dolgozik hétvégenként és akár éjszakánként is. A tavasziasabb idő beálltával pedig immár lehetőség adódik a tartósabb, nagyfelületű javítási munkákra is.

– A tervek szerint az M1-es autópálya bicskei szakaszán, Hegyeshalom irányába, a 46-os és a 60-as kilométer szelvények között indulhatnak el először a nagyfelületű burkolatjavítások március 12-től.

– Ezt követően, ezzel párhuzamosan az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között kezdődnek fix terelés mellett munkálatok. Itt előreláthatólag 3 napig az autósok ezen a szakaszon csak egy forgalmi sávon tudnak majd közlekedni. A gépkocsivezetők torlódás esetén az M1-es autópálya komáromi csomópontjánál kihajtva és az 1-es számú főutat használva tudják kikerülni az érintett szakaszt, majd a tatai vagy tatabányai csomópontnál tudnak visszatérni a pályára.

– Március 23-tól a 68-as kilométer szelvénytől a 105-ös kilométer szelvényig hétköznaponként 7 és 19 óra között végzik a szakemberek a nagyfelületű burkolatjavításokat. A munkálatokat ekkor már mozgó terelések mellett végzik, időjárástól függően mintegy két héten keresztül.

Mindemellett azt is megtudtuk, hogy a Hegyeshalom felé vezető oldalon 2,5 kilométeres szakaszon Biatorbágy térségében, illetve a Herceghalom–Bicske vonalon lesznek sávfelújítási munkák. Ezek előreláthatóan 4-5 hónapot vesznek majd igénybe, ennek pontos ütemezéséről a társaság később ad tájékoztatást. Addig is a fent felsorolt nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett melegaszfalt felhasználásával lokális javítási munkákat is folyamatosan végeznek a cég szakemberei, tették hozzá.

A Közút arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Az autósoknak a munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve az utinform.hu-n.

Forrás: kemma.hu