Megyei bezzegvárosokról beszéltek a parlamentben
2017. 05. 25., 8:01

A vidék felemeléséről szóló utolsó felszólalások az egészségügyi és mezőgazdasági helyzetet is érintették, majd lezárták a napirendi pont tárgyalását az országgyűlésben. Bencsik János polgármester Tatáról, Oroszlányról és Tatabányáról beszélt.

Bencsik János (Fidesz) Tatabánya volt polgármestere a vidék felemeléséről szóló vitában azt hangsúlyozta, hogy pontosan meghatározott célok mentén kezdődjön el a fejlesztési munka, amely mögé érték- és érdekközösségnek is be kell állnia.

Példaként hozta Tatabánya, Oroszlány és Tata térségét, ahol a szocialista ipar összeomlásával 12 ezer munkahely szűnt meg. A polgármestereknek össze kellett fognia, és a gazdasági szereplőkkel is tárgyalni kellett, szövetségek jöttek létre, majd a fejlesztési forrásokkal meg lehetett indítani a felzárkóztatást.

Mára már a képviselő szerint visszapótolták a ’90-es évek elején elveszett munkahelyeket, és nagy hozzáadott értékű állások jöttek létre a három nagy város ipari parkjában.

Megjegyezte még, hogy a várost és a vidéket együtt kell kezelni, és meg kell próbálni összebarátkoztatni az embereket, akiket 40-50 évvel ezelőtt módszeresen szétválasztottak.

Forrás: kemma.hu