Még a gyerekek is élvezni fogják a MooWa 620 millióból felépült új tatai csarnokát
2018. 01. 26., 9:45

A Tatai Ipari Parkban csütörtökön adták át a német tulajdonú MooWa Assembling Kft. új csarnokát. A 620 millió forintos beruházás révén a térség egyik legkorszerűbb, családbarát ipari létesítményében dolgozhat a 130 munkavállaló.

A huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával foglalkozó németországi cég ügyvezetője, Walter Moosbauer beszédében így foglalta össze a cég filozófiáját: elégedett vevők és munkavállalók, környezetbarát szemlélet. Megemlítette, hogy három éve elnyerték a Tata Családbarát Munkahelye címet, erre nagyon büszke. Hosszú távra terveznek Tatán, keresik az új kollégákat. Főleg hölgyeket várnak, kisgyerekes anyukákat, megváltozott munkaképességűeket és a közmunkából visszatérőket is.

Michl József, Tata polgármestere kiemelte: fontosnak tartja, hogy a tulajdonosok komolyan veszik a gyerekeket, a családokat. Erre dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott is kitért: ő úgy érezte, mintha nem is ipari csarnokban lennénk, hanem családi házban. Örvendetesnek tartja, hogy sok hölgy talál itt munkalehetőséget.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője kifejtette, hogy példaértékű a MooWa hozzáállása, hiszen a gazdasági pillér mellett egyenrangúként fontosnak tartja a társadalmit és a természetit is. A munkavállalót nem eszköznek, hanem társnak tekintik, és ez hosszú távon meghozza a gyümölcsét, hiszen elégedetten, jókedvűen dolgoznak itt az emberek.

Sok érdekesség elhangzott a különleges csarnokkal kapcsolatban. Az energiatakarékosság első lépcsője, hogy déli tájolású, ez a napsütés miatt lényeges. A korszerű, műanyag ablakok vízszintes árnyékolást kaptak. A fűtést, valamint nyáron a hűtést is, talajszondás hőszivattyúval oldják meg. Egyenletes és kellemes a padlófűtéses megoldás. Az épület besorolása AA+, ez a hasonló létesítmények esetében nagyon ritka. Minderre még „rátesznek egy lapáttal”, hiszen 100 millió forintos beruházással egy 200 kilowattos naperőmű épül, amely fedezi a csarnok energiaigényét, valamint nagyrészt a gyártásét is.

A beruházás összesen 620 millió forint volt, ezt teljes egészében saját forrásokból finanszírozták. A kft. a munkavállalók létszámát is bővíteni kívánja. A jelenlegi létszám 130, a cél, hogy 200 legyen.

Forrás: kemma.hu