Konkrét állásajánlatokkal érkeztek a cégek a tatabányai Karrier Expóra
2017. 09. 26., 19:58

Az idei Karrier Expo szervezői a megye városaiból harmincöt kiállítót és csaknem ezer látogatót vártak A Vértes Agorájába.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Karrier Expo 2017 néven rendezett állásbörzét és információs napot pénteken A Vértes Agorájában. A kiállítókat, a bemutató résztvevőit dr. Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntötte. A rendezvényt Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és Turainé John Katalin, a megyeszékhely alpolgármestere nyitotta meg.

Az állásbörzén a regisztrált álláskeresőknek és a végzős középiskolás diákoknak mutatkoztak be szűkebb hazánk jelentős munkáltatói, foglalkoztatói, képzőintézményei, valamint a biztonságos munkavállaláshoz és munkavégzéshez kötődő civil és állami szervezetek.

– A Karrier Expo a Fiatalok Európája rendezvény „utódja”. – emelte ki egyebek mellett dr. Kancz Csaba. – Ez az esemény híven tükrözi a kormányváltást követő paradigmaváltást is, a segélyalapú rendszert a munkaalapú váltotta, tíz év alatt több mint 700 ezer új munkahelyt teremtve. Erre az expóra is több mint ezerötszáz álláspozícióval érkeztek.

Bencsik János arról szólt, hogy szűkebb hazánkban a gazdasági növekedés az elmúlt évben meghaladta a három százalékot. A megyei az értékteremtésnek és a jól működő versenyszéfárnak a kiemelt terepe. Azaz bőven akadnak itt helyben karrierpálya-kínálatok, illetve karrierlehetőségek a fiatalok számára is.

Kamarai segítség, Diákhitel 2

A rendezvény népszerűsítésében a Komárom–Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hatékonyan közreműködött. A szervezet Esztergom, Kisbér, Komárom és Oroszlány oktatási intézményeiből csaknem százötven diákot autóbusszal hozott a rendezvényre, illetve saját standján az érdeklődőkkel ismertette meg a tanulószerződések rendszerét. A Karrier Expo 2017, Állásbörze és információs nap elnevezésű rendezvény a „Út a munkaerőpiacra” uniós társfinanszírozású projekt támogatásával valósult meg, és a szervezők reményei szerint valóban segít eljuttatni az ifjúságot a munka világába. Az expó kapcsán szóba került még a fiatalok továbbtanulását segítő Diákhitel2 program is, amely a kormány döntését követően már kamatmentes lesz.

Az alpolgármester asszony pedig Konfuciusz, a híres kínai filozófus gondolatait osztotta meg a fiatal hallgatóságával, mintegy pályaválasztási útravalóként.

– Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod – idézte Turainé John Katalin az időszámításunk előtt élt bölcset. – Ez az expo a találkozások expója, amely, szerencsés esetben lehet akár életre szóló is…

A hasznos rendezvényre minden kiállító cég konkrét állásajánlatokkal érkezett, a SCS Stahlschmidt Kft. és a Bridgestone Kft. tesztírást, a Lotte Kft. és a Racemark Kft. állásinterjúkat is tartott a nap folyamán. Az expo ideje alatt a kormányhivatal szakképzett munkatársai segítséget nyújtottak több mindenben.

Forrás: kemma.hu