Felturbózza a tatabányai műjégpályát az új üzemeltető
2017. 12. 11., 17:15

Az új üzemeltető teljes rekonstrukciót végezne a tatabányai műjégpályán, emellett bővül a szolgáltatások kínálata is.

Húszévnyi együttműködés után lejárt a bérleti szerződés a városi műjégpályát üzemeltető Goldfitt Kft. és a tulajdonos önkormányzat között, ezért a város a nyáron új pályázatot írt ki a létesítmény további üzemeltetésére. A közgyűlés június végén a szigetszentmiklósi Suplimum Szolgáltató Bt.-t választotta a három jelentkező közül, amellyel tíz évre szóló megállapodást kötött a város.

A cég komoly referenciákkal bír, hiszen fő profilja mobil jégpályák üzemeltetése vidéken, emellett jégkészítő gépek forgalmazásával és szervizelésével, valamint jégmesterek képzésével is foglalkozik. A cég ügyvezető igazgatója, Bartha László volt többek között az októberi budapesti rövidpályás gyorskorcsolya-világkupa műszaki felelőse, emellett húsz évig üzemeltette a városligeti műjégpályát is. A létesítményvezető Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke lett, aki vázolta az üzemeltető terveit a létesítménnyel kapcsolatban.

– A Suplimum Bt. augusztus 1-től vette át a létesítményt, a cég az üzemeltetés mellett az önkormányzattal szorosan együttműködve felelős a fejlesztésekért is. Az elmúlt hónapokban igyekeztünk minden olyan beruházást elvégezni, amelyek szükségesek a sportolók és a közönség igényeinek kielégítéséhez. Felújítottuk az épület teljes elektromos hálózatát és a mellékhelyiségeket, kialakítottunk egy új öltözőt, emellett a létesítmény egész területén korcsolyabarát sportburkolatot helyeztünk el a könnyebb közlekedés érdekében. A szezon folyamán kicseréljük a palánk körüli dróthálót, a gyorskorcsolya és a jégkorong versenyszabályainak megfelelően felfestjük a pályát, emellett a palánkokat is lecseréljük, hogy hivatalos jégkorongtornákat rendezhessünk – tudtuk meg a létesítményvezetőtől.

– A teljes rekonstrukció első ütemében nagy előrelépés volt a pálya befedése. A második és harmadik ütemben taopályázat segítségével teljes további rekonstrukcióra törekszünk. Szeretnénk oldalról is lezárni a létesítményt, emellett lelátót, parkolókat, az emeleten pedig szálláshelyeket és öltözőket szeretnénk kialakítani. Terveink szerint nyaranta is használható lenne a létesítmény, ebben az időszakban floorball- és görhokitornákat rendeznénk. Célunk, hogy minél szélesebb rétegekhez juttassuk el szolgáltatásainkat – árulta el Moravcsik-Fecskés Orsolya.

A létesítmény üzemeltetését tíz ember végzi, a stábhoz tartoznak a ruhatár és a pénztár személyzete mellett a karbantartók, a marketingesek és a három újonnan képzett jégmester is.

Forrás: kemma.hu