43 új autót kaptak karácsonyra a megye rendőrei
2017. 12. 21., 22:08

Új járművekkel bővült a megyei rendőrkapitányság gépparkja. Az autókat Farkas Gábor megyei rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között adta át szerdán.

Összesen 43 új járművel gazdagodott szerdán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, melynek köszönhetően a járműpark hétéves átlagéletkora két évre csökkent. A járműveket egymás mellé sorakoztatták fel a megyei főkapitányságon, a bekapcsolt villogókkal impozáns látványt nyújtottak.

A megjelenteknek – köztük Dr. Kancz Csaba kormánymegbízottnak, Popovics György megyei közgyűlési elnöknek, Dr. Völner Pál és Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkároknak, valamint Bencsik János és Vágó Sebestyén országgyűlési képviselőknek – Farkas Gábor dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány mondott ünnepi beszédet.
Mint mondta, az Audik, Volkswagenek, Mercedesek, Suzukik és Skodák rendszerbe állításával a megyei járművek átlagéletkora hét évről kettőre csökkent, az átlag futott kilométermennyiség pedig 156 ezer kilométerről 80 ezerre. A gépkocsikat szállító partnerek öt évig, vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szervizhátteret is biztosítanak.
– A járművek nem csak eszközök a rendőreinknek, hanem a nap huszonnégy órájában a polgárok szolgálatában is állnak – hangsúlyozta Farkas Gábor.

Mint megtudtuk, a szolgálati járművekből tíz darab a főkapitányság igazgatóságait gazdagítja, az Esztergomi Kapitányságon nyolc, a tatabányain hat, a dorogin öt, a komáromin és az oroszlányin négy-négy, a tatain és a kisbérin pedig három-három jármű teljesít majd szolgálatot a jövőben.
Az ünnepi szavak végén a főkapitány átadta a kulcsokat a rendőröknek, a jelenlévők pedig meg is tekintették az átadott gépkocsikat.

Forrás: kemma.hu