2,6 milliárdból óvodákra, ipari parki útépítése is jut Tatabányán
2018. 02. 12., 13:19

Nyolc projektre is pénzt nyert Tatabánya. Az önkormányzat 15 pályázatot nyújtott be, ebből nyolc tenderen szerepelt sikerrel Tatabánya. Ennek egyik elemeként kerékpárral is elérhető lesz majd az ipari park, folytatódik az Üveggyári út kiépítése is. Mindez összesen mintegy 2,6 milliárdos beruházást jelent.

Csaknem 1,2 milliárd forintból folytatódik Tatabányán a bölcsőde- és óvodafejlesztési program – jelentette be Schmidt Csaba a dózsakerti Arany János Óvodában. A polgármester elmondta: a gyermekintézmények korszerűsítése mellett nagy figyelmet fordítanak az orvosi rendelők felújítására is. Új helyszínre költözik az orvosi ügyelet, az alsó- és felsőgallaiak energetikailag teljesen megújult szolgáltatóházakat vehetnek majd birtokba.

A tájékoztató helyszínéül nem véletlenül választották az Arany János Óvodát. A sárberki és kertvárosi bölcsőde korszerűsítése mellett az újvárosi Micimackó és az óvárosi Benedek Elek Óvoda energetikai felújítása jelentős előrelépés lesz a szolgáltatás javításában.
Az Arany János Óvoda az infrastrukturális felújítás mellett 128 négyzetméteres tornatermet kap, lesz szertáruk is. Fejlesztő helyiségeket, sószobát, irattárat is kialakítanak. Az oviba jelenleg 156 gyermek jár.

Az ipari parkot is érintő fejlesztésekről Bencsik János országgyűlési képviselő beszélt. Az Üveggyári út elkészültével kiszélesíthetik a Búzavirág utat, és már tervezik a kenyérgyár előtti csomópont átalakítását is. Korszerűsítik majd a Szarkaláb és a Kerék utat is, amely enyhítheti az ipari park forgalmát. Bővítik a kerékpárút-hálózatot, járdát is építenek a még hiányzó szakaszokon.

Forrás: kemma.hu